Els secrets de la ment milionària – T. Harv Eker

El llibre els secrets de la ment milionària  es divideix en dos parts principals.

En la primera part Harv ens introdueix un nou concepte.

El patró dels diners és la conducta que ens han inculcat de petits i que ens fa actuar d’una manera o altre en vers als diners.

Frases que em sentit tota la vida han marcat el que signifiquen els diners per nosaltres “Los ricos són avariciosos y mezquinos”, “ahorrar para cuando lleguen las vacas flacas” y “tienes que estudiar para tenenr un buen trabajo y asi tener un buen sueldo”. Aquestes idees les tenim el subconscient i ens condicionen les nostres accions i la nostre forma de pensar. Si tens un patró amb idees com les que em comentat no podràs ser ric, t’autosabotejaràs per no arribar a ser avariciós, mala persona o totes les connotacions negatives que la teva ment té associades als diners.

La majoria de la gent, no tenen la capacitat interna per crear i conservar grans sumes de diners, ni per afrontar tots els reptes que acompanyen els diners i l’èxit.

Per tant el nostre patró dels diners definirà el nostre futur econòmic.

La segona part del llibre consta d’un seguit d’afirmacions que exemplifiquen la forma d’actuar de les persones riques en juxtaposició al les pobres.

En aquest resum he fet una petita selecció dels que he trobat més interessants.

  • “La gente rica piensa: Yo creo en mi vida. La gente pobre piensa: La vida es algo que me sucede” Tots coneixem a l’amic o familiar que passi el que passi a la seva vida ell no és el culpable. Sempre té algú a qui senyalar i ficar les culpes.

I si simplement som víctimes, “marionetas del estado”, no podem canviar el nostre destí simplement viure la vida que ens ha tocat.

La gent rica creu que el seu futur el decideix ell amb les seves accions. La gent rica es compromet a ser rica i actua en conseqüència.

 

  • “La gente rica se centra en las oportunidades. La gente pobre se centra en los problemas.”

 

La gent rica es responsabilitza del seu futur i per tant farà que funcioni pel seus collons. La gent pobre en canvi té por del que pot passar, perquè dintre el seu cap no esta al volant de la situació i per tant en qualsevol moment tot pot explotar.

 

La gent rica és més gran que els seus problemes, s’ho agafa amb optimisme. Té clar l’objectiu final i no es queda paralitzat per les adversitats.

 

  • “La gente rica esta dispuesta a promocionarse a si misma. La gente pobre piensa negativamente en lo referente a la venta y la promoción.”

La gent rica creu amb el seu producte, creu que pot ajudar a moltes persones. Han treballat dur i per tant confien i coneixen el seu producte. Com haurien d’amagar al món una cosa que creuen que pot ajudar a la resta?

 

  • “Los ricos eligen que se les pague por según los resultados. Los pobres eligen que se les pague según el tiempo empleado”

És impossible fer-se ric cobrant per temps treballat. Les hores son un recurs limitat.  La gent rica confia amb la seva capacitat i per tant prefereix cobrar segons els resultats obtinguts. La gent pobre prefereix cobrar per sota de les seves possibilitats però assegurar-se que cada mes rebran el mateix sou.

 

  • “Los ricos aprenden y crecen constantemente. Los pobres piensan que ya lo saben.”

 

Una persona rica sap que per aconseguir els objectius que s’han marcat han de ser experts en diferents àmbits. I per tant estan constantment formant-se en les habilitats que creuen convenients.

 

  • “La gente rica administra bien su dinero. La gente pobre administra mal su dinero.”

L’hàbit d’administrar els diners és un dels més importants per ser ric. No té res a veure amb la quantitat de diners. L’única forma per ser lliure financerament és sent un gran administrador. Cada mes s’ha de separar el que és per invertir, el que és per gastar i el que és per les necessitats bàsiques.

 

Comprar llibre a Amazon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *