Negrata de merda (Tantarantana)

Negrata de merda al Tantarantana pintava molt i molt bé. Vaig llegir-me la sinopsi de l’obra a correcuita abans no s’apaguessin els llums de la sala i -tot i que ja sabia per on anaven els trets-  estava segur que l’obra prometia. I amb tot això, no em va agradar. I em va fer molta ràbia, perquè els temes que s’hi tracten són els que m’agrada veure dalt d’un escenari.

Vaig veure-li la intenció a l’autora, crec que vaig entendre què em volia transmetre, però tot i que l’obra, en alguns moments, semblava que sabia on volia anar a parar, de seguida es perdia per no arribar enlloc. Personatges que aportaven poc a l’obra, algú amb trastorn bipolar que despistava i algunes escenes força inversemblants, em van deixar fora de joc. Personalment, el que més m’interessava de l’obra era quan es parlava dels perjudicis que té la gent que no es considera racista. La incoherència de les nostres accions, els pensaments -a vegades involuntaris- i les pors massa amagades dins el subconscient. Tot això, que crec que reflecteix una realitat dolorosament present a la nostra societat i que l’autora volia transmetre, per desgràcia a mi no em va arribar.

Abans d’acabar, voldria afegir que estic content que l’autora resident de la Sala Beckett, per la pròxima temporada, sigui justament Denise Duncan (l’autora i directora de Negrata de merda) perquè espero que segueixi burxant i explicant el racisme a la nostra societat, que bona falta que ens fa.

Companyia: LaPulpe Teatro
Coproducció de:La Pulpe Teatro, Tantarantana
Autoria i direcció:Denise Duncan
Interpretació:  Dani Arrebola, Catalina Calvo, Anna Ferran,Salvador Miralles, Mar Pawlowsky
Espai escènic:Victor Peralta
Il·luminació:Víctor Peralta, Salvador Miralles
Figurinisme:Meritxell Calvo, Víctor Peralta
Espai sonor:Salvador Miralles
El pulpero en pràctiques(El Timbal): Roberto De Miguel
Audiovisuals:Denise Duncan
Fotografies #elcicló:Marta Mas @leentrelineas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.